Vandaag in de jaren 90: Eerste aflevering van Baantjer op televisie

Baantjer de serie uit 1995Op 6 oktober 1995 wordt de eerste aflevering op RTL 4 uitgezonden van Baantjer. De serie werd opgenomen in Amsterdam en in 1997 won de serie de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma op de Nederlandse televisie van dat jaar. De serie telt 123 afleveringen gedeeld over 12 seizoenen.

Vandaag in de jaren 90: Boeing 747 vliegtuig stort neer op een flatgebouw

Bijlmerramp Amsterdam 1992Op zondag 4 oktober 1992 stort een Boeing 747 vliegtuig neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Bij de ramp zijn 43 mensen om het leven gekomen, onder wie de 3 bemanningsleden en 1 passagier in het vliegtuig. Daarnaast zouden er mogelijk meer slachtoffers zijn waarvan het exacte aantal nooit meer te achterhalen zal zijn, omdat het gaat over illegale bewoners.

Vandaag in de jaren 90: Het kinderprogramma Telekids stopt na 10 jaar

Telekids logo met Carlo en IreneNa precies tien jaar stopt het programma. Op 2 oktober 1999 is de allerlaatste uitzending die maar liefst 8 uur duurt. Telekids was niet alleen een programma waarin allerlei spelletjes werden gedaan, er werd ook volop gezongen. Iedere zaterdagochtend tussen 7 en 12 werden tekenfilms afgewisseld met de live-presenatie van Carlo en Irene. Onderdelen daarbij waren onder andere Giegel en Goochel, de Mega Blubber Power Race, Wij zijn beter, Spot Light, Meidengeheimen en Carlo’s Crisis.