Crazy Frog oorspronkelijk ontstaan in de jaren 90

Vele van jullie hoor ik al denken “Crazy Frog is toch uit de zero’s?” en daar moet ik je gelijk in geven. Al moeten we toch even terug naar de jaren 90 en om precies te zijn het jaar 1997. In die tijd imiteerde de toen 17 jarige Daniel Malmedahl verschillende geluiden van verbrandingsmotoren. Toen zijn vrienden deze geluidsopnames hoorden kwamen ze op het idee om deze op internet te zetten.

Later werden deze opnames ontdekt door de redactie van een Zweeds televisieprogramma en werd Daniel gevraagd om zijn geluiden live in hun show te imiteren. En toen ging de ‘2TAKTARE.MP3‘ viraal op het internet, waarna de opnames op zowat elk peer-to-peer netwerk en download website te vinden was.

Nu komen we in het jaar 2006, waar Jamba! een licentie nam op de animatie van ‘The Crazy Frog’ én op dat bekende geluidje om vervolgens te kunnen verspreiden voor ringtone op mobiele telefoons! De naam “The Annoying Thing” werd als snel veranderd in “The Crazy Frog” (in België kreeg deze kikker de naam “Albert Motard”) en nu kon Jamba! een grote marketing er tegenaan gooien.  Je werd gebombardeerd met deze kikker op zowat elk reclameblok die er maar te zien was op televisie en daarbovenop zag je hem ook terug verschijnen op het wereldwijde web en radio reclames en zo ontstond de meest herkenbare beltoon in de geschiedenis.

Gerelateerde berichten