NOW TV

Danny RookWie van jullie kennen Kabouter Gerrie Goudreinet nog uit de jaren 90? Danny Rook presenteerde zijn programma NOW TV in de jaren ’95 tot en met 1998. Het programma was voornamelijk bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar en bevatte muziek, series en veel rubrieken gericht op de jeugd. Zo had je vele series voor jongeren zoals Alf, Weird Sience en Saved by the Bell de tussen de series door had je onder andere “De Irri-Factor”, maar stond hij ook klaar voor reportages en versiertrucs.

Het programma verhuisde samen met Danny Rook zelf naar het televisie kanaal Veronica om dagelijks te mogen uitzenden en in het weekend heette het programma dan ook “Big N.O.W. TV”. Het programma in het weekend had een andere inhoud dan het programma doordeweeks, want in het weekend waren er rechtstreekse uitzendingen van allerlei onderwerpen over gasten en reportages gericht op jongeren.

In 1997 kwam de editie van “N.O.W. TV Does Hollywood” waarin Danny Rook afreisde naar Hollywood dat voornamelijk bekend staat als filmstad en historisch centrum van de Amerikaanse filmindustrie door de aanwezigheid van al zijn studio’s, aanverwante bedrijven en filmsterren. Hier bezocht hij verschillende film studio’s en had hij interviews met bekende maar ook minder bekende, maar spraakmakende personen.

Danny Rook als Gerrie Goudreinet

In de winter van 1997 vervielen alle uitzendingen doordeweeks en bleef alleen nog het programma op de zaterdag. Zo ontstond er “N.O.W. TV on Tour” waarin te zien was hoe Danny Rook op bezoek ging bij locaties waar de jongeren te vinden waren. Niet heel veel later, namelijk in 1998 ging het programma samenwerken met het jongeren magazine “Break Out”, dat later verder door het leven ging als “Break Out NOW!”

Stukje IP reclame met NOW TV