Zoeken

De Dinosaurs TV serie

Dinosaurs Jaren 90 RTL 4

De Dinosaurs TV serie was te zien van 26 april 1991 tot en met 20 juli 1994 en werd uitgezonden door de Amerikaanse ABC. De serie bestaat uit 65 afleveringen. RTL4 zond in 1992 Dinosaurs uit in Nederland op de televisie.

Dinosaurs is een poppenserie over de familie Sinclair. Het leven van de Dinosaurs in de serie is een vergelijkenis op de hedendaagse wereld. Earl Sinclair is een 43-jarige megalosaurus en heeft samen met zijn vrouw Fran (een allosaurus) drie kinderen: de puberende tieners Robbie en Charlene en de baldadige, goed tegen een stootje kunnende baby genaamd Baby. Ethyl Phillips, de moeder van Frans, woont ook in het huis van de familie Sinclair.

Earl werkt bij Wesayso Development Corporation, dat een boomzagerij is, en komt met regelmaat in aanvaring met zijn vleesetende triceratops baas B.P. Richfield. Earl is bevriend met zijn collega Roy Hess, een joviale tyrannosaurus.

De serie won in 1991 een Emmy-Award voor de art direction en was toen voor de montage genomineerd voor een 2de plaats.

Jordy – Dur Dur D’etre Bebe

Jordy - Dur Dur D'etre Bebe
Je was hem vast alweer vergeten! Jordy met was in 1992 met zijn nummer 1 hit ook meteen opgenomen in het Guinness Book of Records als jongste zanger ooit die een nummer 1 hit scoorde. Zijn leeftijd was 4 en een half jaar toen hij met het nummer Dur Dur D’etre Bebe kwam. Het was een dance hit in heel Europa, Brazilië, Bolivia, Peru, Colombia, Venezuela, Zuid-Korea en Japan. In Frankrijk heeft de hit 15 weken op nummer 1 gestaan. Op een gegeven moment verbood de Franse regering Jordy’s muziek van radio en televisie om hem te beschermen tegen uitbuiting. In 1996 scheidde Jordy’s ouders; hij keerde terug naar school.

De videoclip van Jordy – Dur Dur D’etre Bebe

Land van Ooit

land-van-ooit-jaren-90Het Land van Ooit (Graafschap) was een kinderthemapark in Drunen (gemeente Heusden) met een oppervlakte van 34 hectare. Het is opgericht in 1989 door Marc Taminiau, die daarvoor directeur bij de Efteling was. De leiding was tot op het einde steeds in handen van verschillende leden van de familie Taminiau. Het park is meerdere malen in betalingsmoeilijkheden geraakt, maar tot 2007 is men daar steeds overheen gekomen.

Op 21 november 2007 echter werd Het Land van Ooit alsnog failliet verklaard. Het Land van Ooit ging in 2006 al eens eerder over de kop. Na een doorstart bleef het aantal bezoekers tegenvallen. Als oorzaken worden hoge opstartkosten en het slechte weer genoemd (vrijwel alle attracties stonden buiten). Maar ook de negatieve publiciteit over de Belgische versie Ooit Tongeren heeft parten gespeeld, waardoor ook dit park de poorten moest sluiten.

Teringtubbies

’t Zonnetje schijnt, de lucht is blauw, Teringtubbies, kom maar gauw!

Tango drink

Tango drink jaren 90Oorspronkelijk was Tango de naam van de sinaasappelsmaak in een waaier van verschillende gearomatiseerde dranken, met elk een eigen naam. In de jaren 90, lang na de andere producten uit het assortiment gehaald werd, was het merk Tango uitgebreid naar andere smaken zoals appel, citroen, kers, zwarte bessen, en later “Fruit Fling”.

Naar de klote!

Naar de klote!Naar de klote” gaat over het leven van de jongeren in de jaren ’90. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door o.a. Tyge Gernand. De house muziek in deze film is natuurlijk ook de muziek van de jaren ’90 variërend van jungle beats tot happy hardcore. Deze soundtrack is gevuld met nummers van o.a. Flamman & Abraxas en de Euromasters die allen ook in de film zijn te horen.

Bart B.O.O.S. (1988-1995)

Bart de Graaf
Bart de Graaf werdt eind jaren 80 gespot in een kinderreclame terwijl hijzelf al een volwassen man was, maar leek op een jongetje van 10 jaar. Op zijn 9de levensjaar kwam Bart onder een auto. Daarbij werdt er een been verbrijzeld en liep Bart een bacterie op, die later zijn nieren aantastte. Ondanks alles kreeg hij door het reclamespotje een eigen kinderprogramma aangeboden door Veronica. De bedoeling was om er een reeks van 12 uitzendingen van Bart B.O.O.S. te maken, maar nadat het zo succesvol bleek te zijn, liep het programma nog jaren door. Zijn programma kreeg tot ver over de grenzen nog erkennig. Zo succesvol, dat er een Engelstalige versie kwam en een nominatie voor een Emmy Award. Helaas heeft Bart maar kort van het succes kunnen genieten, want z’n ziekte werd hem fataal op 25 mei 2002.

Mitsubishi Carisma actie met Andre van Duin

Mitsubishi Carisma PosterIn 1997 bestond Mitsubishi Motors 80 jaar en dat werd gevierd met 80 gratis Mitsubishi Carisma’s. Om kan te maken op 1 van de gratis Mitsubishi Carisma’s hoefde je alleen maar een Mitsubishi Carisma poster uit alle landelijke en regionale kranten van woensdag 11 juni 1997 te knippen en voor je raam te hangen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat, wanneer er een gratis ƒ36.000 gulden (ruim €16.000) auto weggegeven wordt in Nederland, iedereen wel zo’n postertje voor z’n raam ging hangen. En dat was een enorm succes, want heel Nederland zag zowat rood van de Carisma posters.

 

Herman kreeg geen Mitsubishi

Herman kreeg, ondanks dat ie de poster voor zijn raam had hangen, geen Mitsubishi Carisma! Zijn vrouw deed namelijk net het raam open waar de poster ophing en daardoor liep Herman een Mitsubishi Carisma mis. Herman was natuurlijk een personage die gespeeld werd door André van Duin in de reclame van de Mitsubishi Carisma.

 

Openbaar Ministerie niet blij met deze actie

Voordat de advertentiecampagne begonnen was ging er een notaris op pad om alvast de potentiële winnaars te noteren. Diegene die genoteerd waren en dan ook een advertentie voor hun raam hadden hangen, kregen die gratis auto ten waarde van ƒ36.000 gulden. Als je genoteerd was en je had echter geen advertentie hangen, dan ging de auto voor je neus voorbij en werd deze weer netjes terug de verkoop in gedaan. Het Openbaar Ministerie sprak dan ook van een actie die mogelijk in strijd met Wet op kansspelen.

 

Herinnert u zich deze nog?

En dan natuurlijk de vraag: Herinnert u zich deze nog? Had jou gezin een rode Mitsubishi Carisma poster voor de raam hangen en dan natuurlijk willen we ook weten of je de Mitsubishi Carisma ook echt gewonnen had! Laat het ons weten in een reactie hieronder. Bekijk ook nog even de reclame van Mitsubishi Carisma.

Thuis Schooltv kijken

het-schooltv-weekjournaalKen je het gevoel nog? Dat je ziek thuis zat en ‘sochtends naar SchoolTV zat te kijken? Terwijl jij thuis onder de dekens lag, zaten je andere klasgenoten aandachtig te luisteren naar de sprookjes en lessen die de leraar of lerares aan het geven was. Voor sommige is zo’n jeugdsentiment goed geworteld van binnen en komt zo’n gevoel vast weer terug bij het bekijken van de onderstaande teaser.

SchoolTV van de NOT (Nederlandse Onderwijs Televisie) was een programma’s dat door de meeste leraren en leraressen getoont werdt aan de klas, om ervan te leren. De meeste leerlingen zagen uit naar dit moment, want dan kon je lekker nog wat sluimeren van je nachtrust tijdens je schooluren. Inmiddels is NOT onderdeel geworden van NTR.

The Music Factory

The Music Factory televisie jaren 90Op 1 mei 1995 lanceerde het multimediabedrijf Arcade het televisiezender TMF, afkorting van The Music Factory. Toen ze begonnen waren de kijkcijfers enorm laag en binnen een paar jaar waren deze cijfers nog hoger dan die van de concurrent MTV. Dit leidde ertoe dat ook België, het Verenigd Koningrijk en Australië een TMF zender werd gestart.

Hieronder alle VJ’s die in de jaren 90 zijn begonnen op TMF. Alle andere VJ’s zijn allemaal na de jaren 90 begonnen.

 • Bridget Maasland (1995-2000)
 • Erik de Zwart (1995-2002)
 • Fabienne de Vries (1995-1999)
 • Isabelle Brinkman (1995-1998)
 • Michael Pilarczyk (1995-1998)
 • Ruud de Wild (1995-1998)
 • Sylvana Simons (1995-1999)
 • Wessel van Diepen (1995-1998)
 • Jeroen Post (1996-2005)
 • Tooske Ragas (1998-2002)
 • Daphne Bunskoek (1998-2002)
 • Jeroen Nieuwenhuize (1998-2002)
 • Murth Mossel (1999-2000)
 • Mental Theo (1999-2002)
 • Sonja Silva (1999-2001)