Mitsubishi Carisma actie met Andre van Duin

Mitsubishi Carisma PosterIn 1997 bestond Mitsubishi Motors 80 jaar en dat werd gevierd met 80 gratis Mitsubishi Carisma’s. Om kan te maken op 1 van de gratis Mitsubishi Carisma’s hoefde je alleen maar een Mitsubishi Carisma poster uit alle landelijke en regionale kranten van woensdag 11 juni 1997 te knippen en voor je raam te hangen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat, wanneer er een gratis ƒ36.000 gulden (ruim €16.000) auto weggegeven wordt in Nederland, iedereen wel zo’n postertje voor z’n raam ging hangen. En dat was een enorm succes, want heel Nederland zag zowat rood van de Carisma posters.

 

Herman kreeg geen Mitsubishi

Herman kreeg, ondanks dat ie de poster voor zijn raam had hangen, geen Mitsubishi Carisma! Zijn vrouw deed namelijk net het raam open waar de poster ophing en daardoor liep Herman een Mitsubishi Carisma mis. Herman was natuurlijk een personage die gespeeld werd door André van Duin in de reclame van de Mitsubishi Carisma.

 

Openbaar Ministerie niet blij met deze actie

Voordat de advertentiecampagne begonnen was ging er een notaris op pad om alvast de potentiële winnaars te noteren. Diegene die genoteerd waren en dan ook een advertentie voor hun raam hadden hangen, kregen die gratis auto ten waarde van ƒ36.000 gulden. Als je genoteerd was en je had echter geen advertentie hangen, dan ging de auto voor je neus voorbij en werd deze weer netjes terug de verkoop in gedaan. Het Openbaar Ministerie sprak dan ook van een actie die mogelijk in strijd met Wet op kansspelen.

 

Herinnert u zich deze nog?

En dan natuurlijk de vraag: Herinnert u zich deze nog? Had jou gezin een rode Mitsubishi Carisma poster voor de raam hangen en dan natuurlijk willen we ook weten of je de Mitsubishi Carisma ook echt gewonnen had! Laat het ons weten in een reactie hieronder. Bekijk ook nog even de reclame van Mitsubishi Carisma.

Related posts