Break-Out! magazine

break-out-jaren-90Break-Out! was een Nederlands jeugdtijdschrift voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Het werd gepubliceerd van 1996 tot 2006 en toen stopte het wegens tegenvallende oplagecijfers.

Hoewel het blad voornamelijk over sterren en showbizznieuws ging dankte het de grote naamsbekendheid aan de openhartige wijze waarop er over seks gesproken werd. Er was bijvoorbeeld een vragenrubriek waarin een seksuoloog informatie verleende over zaken als de g-plek, voorbehoedsmiddelen en seksspeeltjes. Als reden voor het teruglopen van de oplage werd onder meer de stijgende populariteit van internet genoemd.

Het blad was onder meer bekend om zijn rubriek “Liefde en Seks” waarin jongeren uit de kleren gingen en vertelden over hun liefdesleven, deze rubriek was direct overgenomen van het Duitse jeugdtijdschrift Bravo. In een interview is later toegegeven dat de geportretteerde jongeren veelal Oost-Europees waren en dat de teksten werden geschreven door de redactie. Volgens de toenmalig hoofdredacteur Leo van Rooijen was dit onder meer om de juridische problemen die Bravo met de rubriek had te voorkomen.

Gerelateerde berichten